De Nederlanders zijn stuk voor stuk anders. Vanuit een buitenlands perspectief zijn er natuurlijk wel stereotypes, maar er is niet een stereotype die de gemiddelde Nederlander definieert. Wij zullen in dit artikel een duik nemen in de Noordzee van Nederlandse stereotypes. Zo zullen wij de nuchtere Hollander onder de loep nemen, maar natuurlijk ook de niet-nuchtere Hollander waar de stereotypes vanuit het buitenland zo over te spreken zijn. Het Oranjelegioen, de coffeeshops en meer.

De buitenlandse perceptie voor een bezoek aan de lage landen

Er is duidelijk een verschil in perceptie tussen de buitenlanders die hier al zijn geweest, en de gene die hier nog niet zijn geweest. De gemiddelde buitenlander kent altijd alleen de bekendste Unique Selling Points. De Hollander is iemand de constant blowt, elke maand zijn geluk zoekt in het bordeel, en de hele dag vanuit zijn molen mijlenver naar de andere kant van een berg loos weiland staart. Oja, en Heineken. Ikzelf vind het altijd erg komisch om te zien dat dit het kortzichtige beeld is die de buitenlanders over ons hebben. Maarja, wij stereotyperen de andere landen ook natuurlijk.

stereotype

Zo zijn onze Duitse buren allemaal in leder gebroekte bierdrinkers, de Belgen zijn allemaal dom, de Britten drinken alleen maar thee, en de Fransen zijn de Fransen. Ook allemaal stereotypes die gebakken lucht zijn. Want zodra je in het buitenland komt, kom je er toch achter dat de Duitsers niet allemaal dronken in der Lederhosen rondlopen, de Belgen gewoon zindelijk zijn, de Britten ook wel eens een kopje koffie drinken en de Fransen… ja dat zijn Fransen.

De buitenlanders die wel in Nederland zijn geweest

Vaak veranderd het beeld wat je hebt van de bevolking van een land. Voordat ze naar Nederland komen weten ze alleen de stereotypes, de namen van een aantal Dj’s, en dat er af en toe een oranje gekleed team in een finale staat van een voetbaltoernooi.

Zodra iemand uit het buitenland naar Nederland komt, en natuurlijk ook vice versa, wordt het beeld wat je vooraf hebt gecreëerd van een land en een volk veranderd. Dit kan uiteraard ook in negatieve zin, maar we gaan uit van het positieve. Zo kom je nieuwe dingen over een land te weten mooie plekken, lokale kunst, een rijke geschiedenis enzovoort. Het enige stereotypische aspect van Nederland dat echt nooit veranderd in de ogen van de gemiddelde buitenlander, is het weer. Bekijk nu meer blogs op webgewoon.nl en lees een gat in de dag!