Een eigen auto hebben kan erg prettig zijn en voordelen met zich meebrengen. Echter, er zitten daarnaast ook veel negatieve kanten aan verbonden. Het voornaamste nadeel van een eigen auto hebben, zeker op een wat jongere leeftijd, zijn de enorme kosten die dit met zich meebrengt. De auto zelf is al een enorme investering en daarnaast zul je deze ook nog moeten verzekeren, wegenbelasting betalen en regelmatig moeten tanken. Het huren of delen van een auto kan daarom in een hoop situaties een stuk voordeliger zijn. 

 

De voordelen van het delen en huren van een auto

Er zijn meerdere voordelen die komen kijken bij het delen en huren van auto’s. Zo levert het voordelen voor jezelf ook, maar ook voor het milieu. Door samen gebruik te maken van dezelfde auto’s en de auto niet in onnodige situaties te gebruiken, kan er een hoop minder CO2 worden uitgestoten. Daarnaast zullen er een stuk minder parkeerplaatsen nodig zijn en is de stap naar elektrisch rijden in de stad kleiner. Naast dat je een auto kunt huren voor een paar uur, is een auto huren lang weekend ook mogelijk. Dit zorgt ervoor dat er eigenlijk nog maar weinig situaties zijn waarin het voor stadmensen handiger is om een eigen auto te hebben. 

 

Een aantal tips voor bij het delen van een auto

Als je ervoor kiest om een deelauto te gebruiken, dan is het verstandig om hiervoor eerst goed te kijken naar hoe vaak je nou eigenlijk een auto nodig hebt. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar hoe je deze kilometers anders zou kunnen afleggen. Als er een hoop situaties zijn waarvoor je eigenlijk ook de fiets of met het openbaar kunt reizen, dan is het gebruiken van een deelauto vaak erg praktisch. Door een autodelen app te gebruiken krijg je een goed overzicht van waar er precies deelauto’s zijn en wat voor jou het meest handig is op dat moment. Wanneer je van plan bent om op vakantie te gaan kan het huren van een auto ook erg handig zijn. Een huurauto kun je van te voren reserveren en daar kun je geld mee besparen. Zorg er wel voor dat je dit ruim van te voren regelt en voorkom daarmee dat iemand anders de auto huurt. Gelukkig zijn er over het algemeen erg veel auto's vrij en is het in de meeste gevallen ook mogelijk om op het allerlaatste moment een auto voor een weekend te huren. 

 

Categorie├źn: Blog

0 reacties

Geef een reactie