Je hebt er misschien wel al ooit iets over gehoord, of misschien ook niet. Er wordt tegenwoordig kleding gemaakt van een grote variatie aan verschillende materialen. Travelstof is gedurende de afgelopen jaren een opkomende stof die steeds populairder wordt onder de consument. Er zijn dan natuurlijk ook redenen om de travelstof aan te schaffen. De naam travelstof is niet zomaar ontstaan. Het is een stof die ideaal is om te gebruiken voor als je op reis gaat. 

 

Wat is travelstof en wat zijn de voordelen?

Travelstof is ook wel te verwoorden als een elastan en polyamide stof. Door deze twee elementen te combineren is de travelstof een erg bijzondere stof die ideaal is om mee op reis te nemen. Het is een stof die dankzij elastane elementen erg elastisch is. Daarnaast is de stof ook nog zat en zit die erg lekker. De stof is erg bijzonder en populair om mee te reizen dankzij het feit dat de stof niet kreukt. Het is daarnaast erg gemakkelijk te wassen met het wassen op 30 graden celcius. Vervolgens kun je na het wassen ook weer erg snel de kleding aan. De stof is licht en hierdoor kun je er makkelijk door ademen. Zeker op vakantie voor in het lekkere weer is de travelstof dus ideaal. De kwaliteit van de stof is erg hoog en er zijn drie verschillende diktes. Zo heb je dikte 1,2 en 3 die hoe hoger ze worden steeds dikker zijn. Als je naar koudere gebieden gaat of voor in Nederland is het misschien handiger om dikte drie aan te schaffen. Deze is niet perse warmer maar de travelstof is van een hogere dichtheid die hierdoor minder wind doorlaat. 

 

Het aanschaffen van een travelstof broek zwart zal ervoor zorgen dat je na het wassen niet lang hoeft te wachten, maar je zult ook niet hoeven strijken. Zeker bij een overhemd of een travelstof jurk blauw is het een stuk duurzamer. De travelstof past bij een hoop verschillende figuurtypes.

 

Hoe je travelstof moet behandelen

De travelstof kwaliteit is over het algemeen erg hoog. De stof is makkelijk te onderhouden en er hoeft niet veel te gebeuren. Als je er toch voor kies om de stof te strijken is het belangrijk dat je dit niet op de gewoonlijke manier doet. Zorg ervoor dat je geen stroom gebruikt en dat de strijkbout niet warmer is dan 100 graden. Ook is het belangrijk om bij het strijken de kleding altijd binnenstebuiten te houden. De stof droogt  erg snel en door op een temperatuur van 30 graden te wassen is een stuk beter voor het milieu. Je hoeft de kleding van travelstof dan ook niet in de droger te doen.

Categorie├źn: Blog

0 reacties

Geef een reactie