Sinds een aantal jaar staan mijn vrouw en ik iedere dinsdag, woensdag en zaterdag op de markt met lekkere braadworsten. We zijn er zelf dol op en zagen in Nederland nooit de worsten op straat. Het is dan wel een Duits product maar ze staan ook met loempia’s en Turkse pizza’s op de markt dus dan konden de braadworsten uit Duitsland er ook nog wel bij in onze multiculturele gemeenschap.

 

De eerste paar maanden

Toen wij net begonnen waren hadden we nog maar een klein kraampje met alleen de originele Duitse braadworst op een broodje en wat groente en saus waar de klanten uit mochten kiezen. We kregen veel positieve reacties en veel klanten gaven aan dat ze alleen nog de warme chocoladekraam miste. Het was dus vanaf het begin al een succes. Aan begin konden wij soms onze spullen om 2 uur al inpakken omdat alle worsten waren uitverkocht. Zo’n succes hadden wij echt niet durven dromen.

 

Nieuwe kraam aangekocht

Doordat we echt een succes hadden bereikt en wij onze half veredelde loempia kraam wel een beetje zat waren omdat het zo klein was, besloten we op zoek te gaan naar een grotere kraam met nieuwe variaties op de braadworsten met andere groente en andere sausen. Ook de aankleding vonden wij belangrijk in de nieuwe kraam om zo nog maar klanten te trekken. Mijn vrouw vond het een goed idee om de Duitse vlag te kopen, dan 2 keer zodat ze aan beide kanten van de kraam konden hangen. Daarnaast wilde mijn vrouw ook servetten aanschaffen met de Duitse vlag erop en de kleine vlaggetjes die je in het eten kan prikken ook met de Duitse vlag.
Ze had zelfs nog de gedachte om verkleed achter de kraam te gaan staan maar dat ging mij dan weer net iets te ver.

 

Eerste dag in onze nieuwe kraam

We stonden op die zaterdag op de markt waar we iedere zaterdag staan. We hadden al een handje vol vaste klanten opgebouwd en die kwamen trouw deze zaterdag onze nieuwe kraam bewonderen. Alleen maar positieve reacties kregen we. Nieuwe klanten gaven aan dat we goed zichtbaar zijn geworden door de Duitse vlag en waren daarnaast ook zeer te spreken over onze Duitse braadworsten. Het heeft dus gewerkt, door de Duitse vlaggen en door een grotere kraam hebben we die zaterdag nog meer klanten mogen helpen. We hebben die zaterdag meer dan 200 worsten verkocht en die zaterdag daarvoor in onze oude kraam krap bij de 150 worsten zaten. Wij zijn erg blij en gaan voorlopig nog wel even door met het verkopen van de overheerlijke braadworsten.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie