De laatste tijd schrijf ik over veel uiteenlopende dingen. Dit komt niet alleen omdat ik het leuk vind om te doen of om ervaringen te delen. Een andere reden dat ik over zoveel verschillende onderwerpen schrijf, is dat ik er veel van leer. Bij (bijna) elk onderwerp ga ik even op internet kijken of er nog leuke weetjes over te vinden zijn. Zo leer ik elke keer dat ik een blog schrijf weer wat bij over alledaagse zaken. Dit keer was mijn interesse gewekt door de handtas.

Handtas

Het lijkt zo’n alledaags voorwerp en dat is het natuurlijk ook. Ik was eigenlijk benieuwd naar de geschiedenis die er achter schuil gaat. Ik kwam er achter dat er niet zo’n hele rijke geschiedenis bestaat voor wat betreft de handtas. Tenminste, pas rond 1900 wordt er voor het eerst melding gemaakt van de handtas in de vorm die we nu kennen. Eerder gebruikten mensen ook wel tassen om persoonlijke spullen mee te nemen. Dit waren dan echter geldbuidels die meer schuin over de schouder liepen.

Elegantie

Vlak na de tweede wereldoorlog nam de handtas echt zijn vlucht. Na de zware jaren van de oorlog was er in de wederopbouw een sterke hang naar luxe en elegantie. Dit was overal aan te zien. Zo ook bij de handtassen. Er kwamen steeds meer verschillende modellen en uitvoeringen (echt leer, nep leer, stof) op de markt. Ook de grootte van de tassen is steeds verschillend. Eigenlijk gaat dat met net zo’n golfbeweging als met onze telefoons.

Inhoud

Wat ik erg grappig vond om te zien is naarmate de tijd voorbij gaat, er steeds andere items worden meegenomen in een handtas. Een aantal decennia geleden nam men vooral geld, een zakdoek en sleutels mee. Je ziet echter dat we nu in het elektronische tijdperk zijn aangekomen. Bijna iedereen heeft nu een mobiele telefoon en een i-pod of mp3-speler die mee moet naar de plaats van bestemming. Geld blijft altijd wel aanwezig in de tas omdat je dat eigenlijk overal wel nodig hebt

Op moment heeft bijna iedereen wel een of meerdere handtassen in huis. Van hele kleine tassen tot hele grote tassen. Meestal zijn het vrouwen die ze in hun bezit hebben. Bij ons thuis zijn er ook een aantal aanwezig. Er is er zelfs een duidelijk favoriet te noemen. Hebben jullie er zelf ook een aantal thuis? En is er dan ook een duidelijke favoriet? Wat neem jij allemaal mee in je handtas?

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie