Het is een onfortuinlijk feit dat heel veel Nederlanders een tuin hebben waar ontzettend veel stenen liggen. Wanneer je een liefde voor tuinieren hebt dan is het makkelijk om veel tijd te besteden aan de planten, bloemen en bomen in je tuin. Maar wanneer je niet persé tuinieren als een hobby hebt dan zul je waarschijnlijk niet zo veel tijd willen besteden aan je achtertuin en dan is een tuin die bovenal bestaat uit tegels het makkelijkst. Toch zijn er ook veel nadelen aan een tuin met voornamelijk tegels. Zo wordt een dergelijke tuin een stuk heter in de zomer en zal dit er ook voor zorgen dat je huis heter wordt. Op een grotere schaal zorgt een dergelijke tuin voor negatieve gevolgen voor het klimaat. Het is een stuk beter om een tuin met meer groen en natuur te hebben. In dit artikel bespreken hoe we je tuin kunnen omtoveren.

Meer groen, minder werk

Het is heel goed mogelijk om meer groen in je tuin toe te voegen zonder dat het meer werk kost. Wanneer je veel tegels hebt in de tuin zul je druk zijn met onkruid en mos weghalen. Terwijl een mooie hoeveelheid planten en bloemen niet zoveel werk zijn als je denkt. Het is een goed idee om een aantal tegels weg te halen en hier een mooie zadenmix in de grond te strooien. Op deze manier heb je voor je het weet een mooi veld planten en bloemen. Daarna kun je de natuur vooral het werk laten doen.

Heg of hout

Voor een meer natuurlijke tuin raden we aan om de stenen afscheiding van je tuin te vervangen met een heg. Wanneer een heg onderhouden je te veel werk kost dan kun je waarschijnlijk beter kiezen voor een houten schutting of houten tuinschermen. Deze vragen bijna geen onderhoudt maar geven wel een natuurlijk gevoel.

Volop genieten van je tuin

Door de pandemie dit jaar hebben we veel thuisgezeten en ook in de zomer hebben we vooral in de tuin van het lekkere weer proberen te genieten. Dan is het helemaal fijn om van je eigen tuin een klein paradijsje te maken. Je kunt dit doen door een hangmat op te hangen of een mooie loungehoek te maken. Een goede parasol en een barbecue zijn natuurlijk ook ideaal om in de schaduw te kunnen zitten en in de avond wat vlees te braden met vrienden.

Categorie├źn: Blog

0 reacties

Geef een reactie