De hectiek van de stad. Het gegons van de menigte. De drukte op de stoepen. Je moet er maar van houden. Als je dan gaat shoppen voor nieuwe kleding, dan moet je al precies weten waar je kunt vinden wat je zoekt. Want anders dwaal je, voor je het weet, een hele dag rond zonder te vinden wat je wilt. En dat maakt shoppen in de stad echt een stuk minder leuk. Online shoppen daarentegen is zoveel gemakkelijker. Je gaat bijvoorbeeld naar Freshcotton.com en je kunt direct kiezen uit verschillende merken, maten en prijzen. Geen gedoe en alles wordt ook nog eens bij je thuis afgeleverd. Hoef je ook nog eens niet te slepen met spullen.
Freshcotton.com

Maar de stad blijft toch trekken

Want het is ook wel weer gezellig: een dagje naar de stad. Zeker wanneer je niet in de stad woont, kan zo’n dagje echt een uitje zijn. Alle culturen door elkaar. Op iedere straathoek een andere eettent en overal is wat te zien. Naar de stad blijft bij veel mensen op één staan. Maar kies dan eens voor een leuke stadswandeling in plaats van jezelf te kwellen in winkels en krappe pashokjes. Je ziet dan evengoed van alles en je hebt niet die ellende. Tussendoor hier of daar even een kopje koffie of een broodje en je kunt er weer even tegen.

Winkeliers zijn het niet met me eens

En dat snap ik ook wel weer. Want zij zien door het online shoppen hun winkel leeglopen. Niet qua spullen, maar wel qua klanten. En dat is natuurlijk jammer. Al die gesloten winkels op een rij is geen gezicht en de mensen die de winkels runden moeten op zoek naar een andere baan. Je kunt deze winkeliers steunen door juist wel in de stad te gaan winkelen. Laat je lekker voorlichten over materialen door een vriendelijke winkelmedewerker. Deze mensen weten over het algemeen van de hoed en de rand. En deze, persoonlijke, informatie, die vind je niet op het internet.

Een combinatie is misschien wel de beste oplossing

Shop veel dingen online, maar laat ook ruimte over in je budget om af en toe eens lekker de stad in te gaan. Zo heb je het beste van twee werelden: het gemak van online shoppen en de gezelligheid van de stad. Want zeg nou zelf: eigenlijk is een dagje shoppen in de stad vooral heel gezellig. Zeker wanneer je met je vrienden gaat.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie