Het wordt weer eens tijd om na te gaan denken over de zomervakantie! Gelukkig zijn de meeste grenzen binnen Europa inmiddels weer open, dus zijn er weer veel mogelijkheden. Een campingvakantie blijft nog steeds populair onder Nederlanders en wij kunnen ons hier helemaal in vinden! Hebben jullie een vaste camping waar jullie ieder jaar met de familie naartoe gaan of proberen jullie elk jaar wat anders? LuxCamp heeft een groot aanbod aan campings waar je uit kan kiezen.

 

Kamperen in Frankrijk, Spanje of Duitsland

Populaire landen om te gaan kamperen zijn Frankrijk, Duitsland en Italië. Maar ook kamperen in eigen land blijft populair en is ideaal voor een kort weekendje weg. Hoe verder naar het zuiden je gaat, hoe groter de kans wordt op goed weer. Echter, hoe zuidelijker je bestemming ligt, hoe langer je in de auto zal moeten zitten. Een ritje van twintig uur is niet voor iedereen weggelegd. In ieder land zijn er genoeg mooie campings te vinden. In Spanje kan je bijvoorbeeld terecht op camping Sanguli. Deze camping ligt aan de Costa Dorada en is een waar vakantieparadijs.

 

Wildkamperen, mag dat?

Wildkamperen is een mooie manier om echt van de natuur te kunnen genieten en je vrij te voelen. Niet in alle landen in Europa mag je zomaar wildkamperen. In landen zoals Noorwegen, Zweden en Finland mag het wel. In landen zoals Nederland, Frankrijk en Duitsland is het verboden en kan je het dus maar beter niet doen.

 

Campings voorzien van alle faciliteiten

Voordat je een camping boekt, moet je goed nadenken over welke faciliteiten je graag wilt beschikken. Op iedere camping bevinden zich natuurlijk de basis faciliteiten, zoals douches en toiletruimtes, tenzij je helemaal terug naar de basics wilt of gaat wildkamperen. Maar ga je bijvoorbeeld met kleine kinderen, dan is het misschien een goed idee en camping uit te zoeken waar ook activiteiten worden georganiseerd of waar een zwembad aanwezig is. Wil je juist liever naar een camping waar vooral veel volwassenen zijn? Sommige campings geven aan dat ze niet geschikt zijn voor kinderen.

 

Kamperen in een stacaravan of tent

Op sommige campings kan je alleen met je eigen tent of caravan staan, maar vaak zijn er ook accommodaties aanwezig. Kies bijvoorbeeld voor een bungalowtent of een tippi! Handig hieraan is ook dat je niet je eigen tentspullen hoeft mee te nemen en niet zelf je tent hoeft op te zetten. Je boekt een accommodatie en bij aankomst kan je meteen genieten van een koud biertje in je luie stoel.

 

Het belooft een mooie en warme zomer te worden. Waar gaan jullie heen deze zomervakantie?

Categorie├źn: Blog

0 reacties

Geef een reactie