Er heerst een groot misverstand over de grofvuil container en grof vuil in het algemeen. Wanneer mensen het hebben over een grofvuil container huren, dan denken mensen dat de container een plaats is waar je alle afval in kunt dumpen. Wat het ook is. In de praktijk echter, is dat niet het geval. Ook wat betreft de grofvuil container gelden wel degelijk restricties. Wel iets om rekening mee te houden als je op het punt staat om hier rekening mee te houden.

Te groot voor  vuilniszak en de restcontainer

Met grofvuil wordt grof huishoudelijk afval bedoeld.  Dat afval kun je omschrijven als afval dat te groot en te zwaar is voor in de vuilniszak en de restcontainer. Mensen die gaan verhuizen, verbouwen of een grote schoonmaak willen houden, besluiten vaak te kiezen voor een grofvuil container huren. Heel verstandig, maar zeker nu we in on s land massaal afval scheiden wordt ook scherper als ooit tevoren gelet op wat je in de container van het containerverhuur bedrijf gooit. Niet voor niets heeft containerverhuur zich de afgelopen jaren sterk uitgebreid. Er is voor elk soort afval wel een container te huur. Dat is natuurlijk goed voor het milieu, het maakt het tijdens verbouwwerkzaamheden allemaal wel iets gecompliceerder.

Vraag wel even toestemming aan de gemeente voor het plaatsen van de container

Wat wel in de grofvuil container mag van de specialist in container verhuur?  In elk geval oude meubels, tafels, bankstellen, vloerbedekking, inboedel, hout, mntalen, papier en karton, plastic, kunbststoffen en kleding in zakken. Heb je veel van deze rommel liggen, dan is een grofvuil container huren zeer verstandig. Ben je ineens van al je afval af. Je laat de gehuurde container plaatsen door het verhuurbedrijf. Heb je geen eigen huis en dus geen eigen grond? Dan zal de container geplaatst worden op gemeentegrond. Vraag wel altijd even toestemming aan de gemeente dus. 

Dit doe je zeker niet in de gehuurde grofvuil container

Er zijn ook bepaalde afvalsoorten die je beslist geen plek mag geven in de grofvuil container. Dat is bijvoorbeeld chemisch afval in de vorm van verfafval en spuitbussen. Ook voor asbest is uiteraard geen plaats net als voor teerhoudende materialen en geïmpregneerd hout. Glas doe je in de glasbak en niet in de grofvuil container en ook voor banden, grond, wit- en bruingoed en huishoudelijk afval zoek jij je heil in andere containersoorten.  Ook matrassen doe je niet in de grofvuil container van de specialist in container verhuur.

 

Categorie├źn: Blog

0 reacties

Geef een reactie