In de corona tijd gaan we er massaal op uit in eigen land. Zo is het bijvoorbeeld heerlijk om tot rust in de duinen, op het strand of in de bossen, maar hebben veel emer mensen dit idee. Naast dat je veel andere mensen tegen zult komen, nemen de baasjes ook graag hun honden mee om uit te razen. In de meeste gevallen gaat het erg goed en hebben de honden als het baasje erg veel plezier tijdens het wandelen en het spelen, maar kan het ook wel eens flink fout gaan. Zo komt het wel eens voor dat een hond iets te speels is of zich aangevallen voelt, waarna de hond om zich heen bijt en een hondenbeet veroorzaakt bij een slachtoffer.
Wat kun je doen bij een hondenbeet en hoe kun je het beste handelen wanneer er sprake is van letselschade? In dit blog vertellen we je er meer over!
Wat te doen bij een hondenbeet?
Wanneer je slachtoffer bent van een hondenbeet of ziet dat iemand is gebeten door een hond, is het van belang om direct actie te nemen. Afhankelijk van de staat van het slachtoffer is het van belang dat het slachtoffer en de eigenaar van de hond contactgegevens met elkaar uitwisselen. Samen kunnen zij hier gemakkelijk er uitkomen, in plaats van dat dit via de rechter moet gebeuren. Het is nog maar de vraag of de eigenaar mee wilt werken, aangezien dit in iedere situatie anders is. Voor een slachtoffer is het van belang om gegegevns van getuigens te verzamelen, zodat er in ieder geval voldoende bewijs is tegen de eigenaar van de hond en het proces soepel zal verlopen.
Wanneer de eerste verzorging is geboden en je de beet hebt laten controleren door een arts, kun je er thuis voor kiezen om de hulp in te schakelen van een letselschade advocaat.
Maak gebruik van gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat
Bij ieder ongeval waar letselschade aan te pas is gekomen, heeft het slachtoffer recht op gratis rechtsbijstand door een letselschade advocaat. De letselschade advocaat zal zich inzetten voor het slachtoffer om de letselschade te verhalen op de dader, zodat het slachtoffer alle vergoedingen zal krijgen. Kosten voor het vervoer, zorgkosten en andere kosten zoals het niet kunnen werken worden allemaal vergoed, maar heeft het slachtoffer ook recht op smartengeld. Een slachtoffer kan namelijk psychische klachten krijgen, slecht slapen en komt het ook wel eens voor dat een slachtoffer snel angstig is, wat met het smartengeld zal worden gedekt.
In Amsterdam kun je gebruik maken van een letselschade advocaat Amsterdam, terwijl je in andere grote steden of provincies gebruik kunt maken van de lokale letselschade advocaat. Op iedere locatie en bij ieder ongeval is er de juiste hulp te krijgen, waarna zij zich inzetten om het slachtoffer zoveel mogelijk te ondersteunen en hij of zij spoedig kan herstellen!
0 reacties