Met papier en karton kun je een hoop verschillende dingen doen. De bomen die gekapt worden om deze producten te maken, hebben ook andere belangrijke doeleinden, het is dus belangrijk dat je deze materialen niet zomaar verspild. Na het gebruiken van papier of karton kun je er bijvoorbeeld wat leuks van maken. Zo kun je er voor kiezen om een doosje van het overgebleven materiaal te maken. Als je er niks van plan bent mee te doen is het fijn als je het in een papiercontainer of pmd container gooit. Op deze manier kan het alsnog voor andere doeleinden worden gebruikt.

 

Het vouwen van een doosje

Er zijn een hoop verschillende dingen die je door middel van het toepassen van origami kunt maken. Zo kun je ook een origami doosje vouwen. Het is niet zo ingewikkeld en je kunt het doosje handig gebruiken om bijvoorbeeld dingen in op te bergen. Ook kun je ervoor kiezen om de doos te versieren en het een speciaal plekje te geven in huis. Wanneer je echt creatief bent kun je twee doosjes maken, waarbij er één als deksel dient. 

 

Als je een doosje wil vouwen zul je om te beginnen en vierkant stuk papier of karton moeten hebben. Je kunt  origami papier gebruiken om het jezelf wat makkelijker te maken. Als je een vierkant en vouwbaar stuk materiaal hebt zul je een ander stuk papier diagonaal moeten vouwen van de hoek naar de andere kant. Het stuk papier wat je vervolgens overhoudt moet je afknippen. Als dit is gelukt vouw je vervolgens het papier doormidden langs het horizontale midden en open je het papier nadat je er een strakke lijn in hebt gevouwen. Daarna vouw je de boven en onderranden naar het midden en vouw je de bovenste en onderste driehoek open. Vervolgens vouw je de lange zijde naar het midden. 

 

Daarna til je een kant op zodat de doos rechtop komt te staan bij de vouw. Als dit is gelukt open je de linkerzijde van het doosje en hou je de gevouwen zijde aan de linkerkant goed vast. Om  gondeldoosjes of verpakkingsdoosjes te maken zul je hierna de rechterzijde omhoog moeten doen en het overliggende punt optillen. Ten slotte maak je twee hoekjes die tegen de voet van het doosje aan komen te staan. Wanneer je de flappen naar binnen hebt gevouwen is de bodem vlak en heb jij je doosje in elkaar gevouwen.

 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie