IPA-bier is een hoppige bierstijl. Het valt in de Pale Ale-categorie. Dit betekent dat het wordt gekenmerkt door zijn hoppige smaak. De stijl is echter niet beperkt tot slechts één land. Je kunt een IPA vinden in bijna elke stad. De populariteit van deze bierstijl groeit in bijna elk land. Hier zijn enkele tips om te genieten van een IPA. Hopelijk helpen deze tips je te beslissen of deze stijl geschikt voor je is!

Brouwproces

IPA's worden gemaakt door meer hops toe te voegen dan andere bieren. De bittere hops worden aan het begin van de kook toegevoegd, terwijl de finishing hop wordt toegevoegd in de laatste vijf tot 15 minuten van de kook. Het resulterende bier is hoppig en heeft een droog, harsachtig aroma. De bitterheid van het ipa bier is te wijten aan de toevoeging van kristal mout. De mout wordt gebruikt om de hoppige smaak en aroma van het bier te bieden. Veel IPA's hebben fruit aan hen toegevoegd. Hoewel dit een risicovol proces is, hebben IPA's het met succes behandeld. In plaats van de gehele fruitsmaak uit het bier te verwijderen, intensiveren brouwers de smaak door gepureerd fruit aan het brouwsel toe te voegen. Dit maakt de ipas smaakvol en laat zien dat brouwers geen snelkoppelingen nemen. Dit kan gunstig zijn voor mensen die niet van hops houden.

Hopsmaak

De eerste stap bij het maken van een IPA is om te bepalen welke stijl van hop die je wilt. De meeste IPA-bieren zijn Amerikaans van origine. Het belangrijkste verschil tussen een nieuw Engeland en een traditionele IPA is de hop. De New England-stijl IPA is wazig en bewolkt. Het bitterheidsniveau ligt tussen 50 en 80 ibus. Niettemin zijn wazige en bewolkte bieren goed voor je gehemelte. Het IPA-bier is erg populair en op grote schaal verkrijgbaar in veel landen. In tegenstelling tot traditionele bieren, bevat het meer hop. Bovendien is het vaak duurder dan zijn tegenhanger. Ondanks de unieke smaak kan IPA's een goede keuze zijn als u van sterke bieren geniet. Het is gemakkelijk om IPA's in uw regio te vinden. Het bier is een geweldige manier om je favoriete vakantie te vieren. Als je van IPA-bieren houdt, waarom zou je dan nog geen paar proberen? De hop in een IPA draagt de bittere smaak bij. Ze bevatten fytoestrogen, waardoor mannen man-borsten ontwikkelen. Wetenschappers hebben opgemerkt dat mannen die IPA's drinken, meer kans hebben om erectiestoornissen te hebben. Een andere reden dat IPA's niet goed voor u zijn, is het alcoholgehalte. Het zijn zeer sterke bieren en moeten worden verdund. Dus, als je op zoek bent naar een lichter bier, is een lagere ABV beter.

Categorie├źn: Blog

0 reacties

Geef een reactie