Hoe goed zorg jij voor je huid? Of je nu antwoordt met een rol van je ogen en een blik op je dagcrème, of dat je dit jezelf eigenlijk ook al een tijdje afvraagt, er is altijd vooruitgang te boeken in je skincare routine. Je huid is superbelangrijk; het is een orgaan (leuk feitje!) waar we goed voor moeten zorgen, van de huid op je lichaam tot de delicate huid van je gezicht. Dus, van de juiste shea butter tot welke maskers wel en niet te gebruiken, lees gauw mee. 

Alle types

Voordat we het over specifieke producten en andere tips gaan hebben is het goed om jezelf eerst een belangrijke vraag te stellen; wat voor huid heb je? Ik snap dat het de flexibele soort zit die over je gezicht en lichaam gespannen zit, maar even de bijdehand-heid aan de kant. Er zijn namelijk ontzettend veel soorten huid. Je hebt mensen met een (gezichts)huid die veel natuurlijke oliën afgeeft en dus snel vettig wordt. Dit kan resulteren in een glans op het voorhoofd en de wangen én in meer acné. Acné is namelijk vuil en vet dat ophoopt in de poriën en daar gaat ontsteken; dat is alles wat het is. Natuurlijk hebben sommige mensen er meer aanleg voor en spelen hormonen ook een rol. Je acné heeft dus lang niet alleen met je skincare te maken. Andere mensen hebben weer een hele droge huid, eentje die gaat irriteren en in het geval van de lippen vaak zelfs barst. Zoals je je misschien wel voor kan stellen zijn er voor elk huidtype erg veel verschillende producten. Het is dus goed om te weten welk huidtype bij jou hoort, voordat je producten gaat kopen. 

De routine

Nu je weet wat voor huidtype je hebt en al een beetje onderzoek hebt gedaan naar wat je nodig hebt, gaan we eens kijken naar een basisroutine die voor iedereen kan werken, met wat aanpassingen gebaseerd op je ontdekte huidtype. Allereerst is het goed om, s’ ochtends en s’ avonds, je huid schoon te maken met een micellair water. Je gehele gezicht en je nek; waar het meeste vuil zich verzamelt. Vervolgens is een serum en/of een toner een goed idee. Hierna gebruik je een dagcrème, het liefst eentje met vitamine-C. Dat is goed voor elk huidtype. Het is ook aan te raden om, laten we de rest van je huid niet vergeten, te investeren in een goede bodylotion of shea butter, om de rest van je huid zacht en soepel te houden. 

 

Zorg dus goed voor je huid, van handen, benen en armen tot gezicht. 

Categorie├źn: Blog

0 reacties

Geef een reactie