Mijn zus en ik zijn altijd heel close met elkaar. Nu wij allebei inmiddels getrouwd zijn, zij 3 kinderen heeft gekregen en ik 2 zou je denken dat we nu wel zo ongeveer ons eigen leventje zouden hebben maar niks is minder waar. Nu we eigenlijk nog steeds hetzelfde leven hebben als hardwerkende moeder lijkt het alsof we elkaar nog harder nodig hebben dan vroeger.

 

Het enige verschil van vroeger en nu

Het enige verschil van vroeger en nu is dat we allesbehalve naast elkaar wonen. Mijn zus is geƫmigreerd naar Spanje vanwege de grote dromen van haar man. Het is dan ook erg zwaar om mijn zus niet dichtbij te hebben en doen daarom van alles via internet zoals skype. Het maakt het wel lastig dat je elkaar niet kunt vastpakken of elkaar echt te zien glimlachen. We zijn tot nu toe 2x naar Spanje gevlogen en zij 1 keer naar Nederland. We doen ons uiterste best maar het is nog een heel gedoe om met kinderen te vliegen.

 

Kinderkleding ruilen

Mijn oudste is net 1 jaar ouder dan haar jongste dus ik probeer zoveel mogelijk kinderkleding haar kant op te sturen. Niet alles natuurlijk, in Spanje heb je niet zoveel aan winter truien en sjaals enzo. Een goedkoop pakket versturen is daarnaast nog wel een hele uitdaging, het kost normaliter behoorlijk veel geld namelijk. Een goedkoop pakket versturen wordt wel veel aangeboden op internet alleen zit je dan wel met het risico dat je pakket wekenlang onderweg is en dat vind ik niet handig.

 

Al vaker gedaan

Wanneer je al vaker een goedkoop pakket hebt verstuurd weet je hoe makkelijk het gaat. Het voor het eerst doen is altijd wel een uitdaging. Het is namelijk erg belangrijk dat je de kleine lettertjes van de offertes leest. Soms ben je verplicht om los een verzekering af te sluiten om het bedrijf aansprakelijk te kunnen stellen voor vermissing of vernieling. Wat ook regelmatig voorkomt is dat er in de kleine letters staat dat ze zich niet hoeven te houden aan een tijdsbestek van de klant. Dus jij kan zeggen dat het volgende week bezorgd moet zijn maar daar hoeven zij zich dan niet aan te houden.
Het is wel van belang dat de klant, dus in dit geval ik, duidelijk aangeeft hoe groot het pakket is en hoeveel kilogram het pakket weegt. Ze kijken namelijk eerst goed wat voor bezorger jij nodig hebt voor je pakket en als je dan opeens een veel groter pakket klaar hebt staan dan nemen ze je pakket niet mee.
Maar goed, dat soort dingen moet je gewoon even uitzoeken voor jezelf en wanneer je dat eenmaal weet kom je er achter dat het eigenlijk hartstikke makkelijk is.

Categorieƫn: Blog

0 reacties

Geef een reactie