Dat er sinds de komst van de computer heel veel is veranderd in de wereld, is welbekend. Archiefkasten werden overbodig, net als typemachines en protserig opgestelde encyclopedieen op een plank in de woonkamer. De veranderingen die de computer heeft gebracht in het creatieve leven zijn subtieler. Ze krijgen daardoor wat minder aandacht. Niemand is gestopt met schilderen toen er standaard Paint op iedere computer met Windows zat. Toch biedt de computer ook in dit domein een heel nieuw scala aan mogelijkheden. Over die mogelijkheden gaat deze blog!

Een oudje met een iPad

Het klinkt een beetje denigrerend: een oudje met een iPad, maar zo is het totaal niet bedoeld. Allereerst wil ik jullie namelijk attent maken op een kunstenaar die ik zeer bewonder. David Hockney. Dit is een inmiddels bejaarde Engelsman die bekend is vanwege kleurrijke schilderijen. Sinds een tijdje maakt hij echter ook kunst met zijn iPad, waarop hij prachtige lentetaferelen maakt met niets anders dan zijn geroutineerde vingers. Geen dure ateliers of verfijnde kwasten met de haren van wilde Amazone-paarden uit de Kaukasus (ik zeg maar wat). Dit kan iedereen met vingers en een iPad ook! En juist daarom is het interessant voor creatievelingen om eens te kijken wat er met nieuwe technologie allemaal geschilderd en geknutseld kan worden.

Een grafische cursus volgen bij Soofos

Met je vingers op een iPad is een vernieuwende maar tegelijk nog steeds klassieke vorm van kunst maken. Het zijn de vingers van de kunstenaar waar de magie uit getoverd moet worden. Op de computer zijn er echter ook vele andere manieren om je creatief te ontplooien. Denk bijvoorbeeld aan het onder knie krijgen van Photoshop. Hiermee kun je niet alleen foto's bewerken, maar ook collages maken of totaal nieuwe beelden laten ontstaan door bestaande beelden onherkenbaar te renoveren. En dan zijn er ook nog de andere programma's uit het Adobe-pakket, zoals Illustrator of After Effects. Als je hiermee wil leren werken, kun je Grafische cursussen overwegen te volgen. Een grafische cursus is een leuke hobby om een of twee avonden per week aan te besteden. En als je eenmaal je skills hebt ontwikkeld en de programma's geen geheimen meer voor je hebben, heb je er een leven lang plezier van. Bij Soofos kun je voor 99 euro een online cursus volgen waarin een gelouterde kunstenaar je helpt met het ontwikkelen van je tomeloze creativiteit. Oke, de kunstenaars bij Soofos zijn misschien nog niet zo gelouterd als David Hockney, maar veel scheelt het niet!

Categorie├źn: Blog

0 reacties

Geef een reactie