Op de wereld bestaan er veel misvattingen over make- up. Dat het lang duurt om op te doen, dat het moeilijk is om goed te doen of dat het niet nodig is. Natuurlijk kunnen deze dingen voor sommige mensen waar zijn. Niet iedereen zal make- up nodig hebben: als je het niet wil, dan hoeft het niet. Het kan inderdaad wat lang duren, maar dat ligt eraan hoeveel make- up er gebruikt wordt en hoe lang er wordt besteed aan het blenden. Dat het moeilijk is, klopt niet helemaal. Want iedereen kan het! Als je maar de basis weet!

Blenden

Blenden is het op- en uitsmeren van de producten op het gezicht. Dit is erg belangrijk om te doen, omdat de make- up er natuurlijker en beter uit zal zien. Harde lijnen en gekke kleuren worden uitgesmeerd, om een zachtere look te krijgen. Ziet de make- up er niet goed uit? Het antwoord is eigenlijk altijd om te blenden!

Gezichtsmake-up

Het eerste ding dat meestal opgesmeerd wordt, is foundation. Foundation geeft een even gelaat. Het wordt niet gebruikt door iedereen, maar kan dingen zoals rode wangen zeker weghalen. Vaker wordt concealer gebruikt. Concealer werkt eigenlijk hetzelfde als foundation, maar dan op een kleinere schaal. Het wordt het vaakst gebruikt om wallen of andere oneffenheden weg te werken.

Contour, highlighter en blush worden gebruikt om het gezicht vorm te geven. Nadat iemand zowel foundation als concealer heeft opgedaan, zal er minder tot geen kleur meer in het gezicht zijn. Contour is voor de delen waar schaduwen vallen op het gezicht. Denk hierbij aan onder de jukbeenderen, onder de kaak en bij de haarlijn. Highlighter is juist voor de delen van het gezicht waar het licht op zou vallen, zoals boven op de jukbeenderen, het puntje van de neus en bij de binnenste ooghoeken. Highlighter wordt meestal als laatste opgedaan. Blush is om de wangen weer wat kleur te geven. Tegelijkertijd helpt het ook om de jukbeenderen scherper te laten lijken.

Oogmake-up

Mascara is een product dat vrijwel iedereen draagt als zij make- up dragen. Het is een makkelijke manier om de ogen groter en opener te laten lijken, omdat de wimpers donkerder worden gemaakt. Daarvoor kan er nog gebruik worden gemaakt van oogschaduw en een oogpotlood. Oogschaduw is natuurlijk om het ooglid kleur te geven. Dit kunnen wat neutralere kleuren zijn, zoals verschillende tinten bruin, maar andere kleuren kunnen ook leuk zijn. Er kunnen hele looks gemaakt worden met oogschaduw. Een oogpotlood kan gebruikt worden in verschillende kleuren, al komt zwart het meeste voor. Dit product helpt ook om de ogen groter te laten lijken, op een simpele manier. Een wenkbrauwpotlood zorgt ervoor dat de wenkbrauwen er duidelijker uitzien en gekampt worden.

Het leuke aan make- up is het oefenen ermee en kijken wat voor jou werkt. Niet alle producten hoeven gebruikt te worden als dit niet gewenst is. En dat is de basis van make- up.

Categorie├źn: Blog

0 reacties

Geef een reactie