Waar het gebruiken van een sauna jaren geleden nog een luxe was, wordt het steeds populairder om te doen. Dit komt omdat steeds meer mensen de voordelen van een sauna inzien en hier gebruik van willen maken.

Sauna

Wanneer we denken aan de sauna, zullen veel mensen denken aan ontspanning. En dit klopt wel, een sauna zorgt voor ontspanning! Maar daarnaast zitten er nog meer voordelen aan een regelmatig bezoekje aan de sauna. Laten we eerst nog even blijven met ontspanning. Een sauna is ontspannend, omdat het er heerlijk warm is en iemand niets hoeft. Daarnaast hebben sauna’s sobere muren zonder kleuren of kunst. Er zijn dus geen prikkels om afgeleid door te raken. Door de ontspanning en de warmte is er bewezen dat iemand dieper en beter kan slapen. Dat brengt natuurlijk zijn eigen voordelen mee. Een goede nachtrust vermindert stress, is goed voor gewichtsverlies en helpt om uitgerust de dag door te komen.

Sprekend over afvallen: daar kan een sauna ook wel mee helpen. Het lichaam reageert net zo op de hitte als op urenlang sporten. Een kwartiertje in de sauna staat over het algemeen gelijk aan ongeveer anderhalf tot twee uur wandelen.

De warmte van de sauna doen zweten. Dit spoelt gifstoffen en dode huidcellen weg, waardoor de huid er beter en schoner uit zal zien. Daarnaast worden er kliertjes in de hoofdhuid geactiveerd die ervoor zorgen dat hoofdhaar meer bevochtigd wordt. Als laatste voordeel wat hier genoemd zal worden, is dat een sauna helpt om meer witte bloedcellen aan te maken. Witte bloedcellen helpen om de weerstand te verbeteren, waardoor iemand meer bestendigd is tegen ziektes.

IJsbad

Een aantal voordelen van de sauna zijn ook te vinden bij het nemen van een icetub. Zo werkt het bad verfrissend en zal iemand meteen ‘aan’ staan na er gebruik van te hebben gemaakt. Ook geeft een ijsbad de bloedsomloop een duwtje. Dit helpt de algemene bloedcirculatie en helpt spieren om zichzelf sneller te herstellen. De kou zorgt voor pijnvermindering, omdat de kou de snelheid vertraagt waarop zij pijnsignalen naar de hersenen sturen. Er wordt ook gezegd dat het nemen van een icetub de weerstand versterkt en endorfine laat vrijkomen. Dit geeft een blij humeur.

In eigen huis

Het is nu mogelijk om van al de bovenstaande voordelen te genieten, gewoon in eigen achtertuin. Hoe? Dat komt door hottubselect.nl. Op deze website staan allerlei sauna’s die in de tuin geplaatst kunnen worden. Er bestaan houten sauna’s of sauna’s gemaakt van kunststof. Beide materialen brengen eigen voor- en nadelen met zich mee, dus het wordt zeker aanbevolen om verder te kijken dan alleen wat er mooi uitziet.

Naast sauna’s zijn er bij hottubselect ook dompeltonnen en ijsbaden beschikbaar. Deze kunnen ook afzonderlijk van de sauna aangeschaft worden. Een goede gezondheid hoeft dus niet elke keer honderden euro’s te kosten. Het kan ook één grote investering zijn wat voor de rest van het leven meegaat.

Categorie├źn: Blog

0 reacties

Geef een reactie