Heb je tijdelijk een auto nodig, om wat voor reden dan ook, dan is shortlease dé oplossing. Shortlease zakelijk is bijvoorbeeld heel handig als je een tijdelijke werknemer in dienst neemt. Je hoeft dan geen langdurig lease-contract af te sluiten, maar je kunt dan gaan voor een shortlease zakelijk overeenkomst. Na de eerste maand is deze overeenkomst per dag op te zeggen. Shortlease zakelijk is ook handig voor nieuwe medewerkers in hun proeftijd, maar ook voor ZZP'ers die op projectbasis werken. Al binnen 24 uur staat er een fijne, nieuwe auto voor de deur.

Andere voordelen van shortlease zakelijk

Shortlease zakelijk kent nog meer voordelen. Zo hoef je, behalve over de brandstof, nergens over na te denken. Full operational lease is namelijk ook bij shortlease standaard. Dit houdt in dat alles voor je geregeld wordt. Je hoeft zelf niet na te denken over de verzekeringen, het onderhoud, de wegenbelasting en alles wat er verder nog komt kijken bij het autorijden. Zelfs de pechhulp en vervangend vervoer bij schade als de reparatie meer dan 24 uur op zich laat wachten.

Verschillen tussen zakelijk en privé leasen

Verschillen tussen shortlease zakelijk en shortlease prive zijn er eigenlijk niet. Het grootste verschil is de website. Onder het kopje "zakelijk" staan de prijzen exclusief BTW en onder het kopje "privé" staan de prijzen inclusief BTW. En dat is het eigenlijk wel. Je kunt privé dezelfde auto leasen als zakelijk. De voordelen zijn hetzelfde.

Zo heb je in beide gevallen niet het probleem van een BKR-registratie. Een BKR-registratie kan ervoor zorgen dat je lastiger of zelfs helemaal niet aan een hypotheek kunt komen. Dat het je meer moeite kost om een telefoonabonnement af te sluiten of om geld te lenen. Zonder BKR-registratie is het leven nét een stukje gemakkelijker.

Waarom zou je privé een shortlease aan gaan?

Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een aanrijding hebt gehad waarbij jouw eigen auto total loss is geraakt. Als je dan snel een andere auto nodig hebt, dan kies je voor shortlease privé. Je hebt dan de tijd om de uitbetaling van de verzekering af te wachten en een nieuwe auto te bestellen. Het kan ook zijn dat je een nieuwe auto hebt besteld en je oude auto al hebt verkocht. Als het dan tegenzit met de levering van je nieuwe auto, dan is shortlease privé een prima tussenoplossing. Wordt de auto sneller geleverd dan gedacht? Dan lever je deze na de eerste maand gewoon in wanneer het jou uitkomt.

 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie