Gietvloeren zijn een populair type vloerafwerking, vooral in huizen. Er zijn echter verschillende soorten gietvloeren, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder bespreken we de vier meest populaire soorten gietvloeren: betonnen gietvloeren, kunststof gietvloeren, epoxy gietvloeren en PU gietvloeren.

Cement/betonnen gietvloeren

Een cement gietvloer is gemaakt van, je raadt het al, cement/beton. Een cementgebonden gietvloer is een stevig materiaal dat makkelijk te onderhouden is. Een klein nadeel van beton is dat het koud aanvoelt, dus als je vloer in een koude ruimte lig dit vervelend zijn. Betonnen gietvloeren zijn daarnaast relatief goedkoop en eenvoudig te installeren. 

Kunststof gietvloeren

Kunststof gietvloeren zijn een populaire keuze voor huizen met vloerverwarming. Kunststof is een isolerend materiaal, dus het voelt warmer aan dan beton. Kunststof gietvloeren zijn ook makkelijk te onderhouden en relatief goedkoop. Een nadeel is dat kunststof gietvloeren minder stevig zijn dan betonnen gietvloeren en dat ze kunnen krimpen of uitzetten als ze blootgesteld worden aan grote temperatuurschommelingen.

Epoxy gietvloeren

Epoxy gietvloeren zijn een stap up van kunststof gietvloeren, qua prijs en kwaliteit. Epoxy is een steviger materiaal dan kunststof en is bestand tegen chemicaliën en vuil. Epoxy gietvloeren zijn echter moeilijker te installeren dan kunststof gietvloeren.

PU gietvloeren

PU gietvloeren zijn de beste keuze als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige en duurzame gietvloer. PU staat voor polyurethaan en is een zeer sterk en slijtvast materiaal. PU gietvloeren zijn bestand tegen vuil, chemicaliën en temperatuurschommelingen. Een nadeel van PU gietvloeren is dat ze relatief duur zijn.

Handige tips voor het verbouwen van je huis

1. Plan je verbouwing

Het allerbelangrijkste als je ga, is een goede planning. Zorg ervoor je precies wilt bereiken met de verbouwing en maak een budgetplan. Bepaal ook wanneer je de verbouwing wilt gaan uitvoeren en houd hierbij rekening met eventuele vakanties.

2. Kies je aannemer

Vervolgens is het belangrijk om een aannemer te kiezen. Zoek een aannemer die je vertrouwt en die je budgetplan kan respecteren. Vraag ook verschillende offertes op en vergelijk deze met elkaar.

3. Start met de verbouwing

Als alles is gepland en je aannemer is gekozen, kan de verbouwing eindelijk beginnen. Zorg ervoor dat je alles goed overlegt met je aannemer en dat je altijd op de hoogte bent van de vooruitgang. Op deze manier weet je zeker dat alles volgens plan verloopt.

4. Geniet van je nieuwe huis

Als alles is afgerond, is het tijd om te genieten van je nieuwe huis. Hopelijk is alles naar wens afgerond en kun je hier jarenlang van genieten. Zorg er daarnaast wel voor dat je alles goed onderhoudt. 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie