Haaruitval is zowel onder mannen als vrouwen een zeer bekend fenoneem. Het grote verschil tussen beide geslachten is dat het bij mannen eerder blijvend is. Zo zijn er erg veel mannen die op hun 25e al echt kaal aan het worden zijn. Op het moment dat je merkt dat je langzaam maar zeker kaal begint te worden, zijn er een aantal stappen die je nog kunt nemen om dit proces tegen te gaan.

 

Wanneer is er sprake van veel haarverlies?

Als je wat haren op je kussen ziet liggen wanneer je wakker wordt, betekent dit nog niet gelijk dat je kaal begint te worden. Gemiddeld verliest een mens namelijk zo'n 50 tot 120 haren per dag. Aangezien er veel nieuwe haren groeien, zie je hier als het goed is niks van. Wanneer je merkt dat je haar daadwerkelijk dunner begint te worden, dan kan het zijn dat je kaal begint te worden. In dat geval is het aan te raden om te kijken naar welke stappen je kunt nemen om te voorkomen dat je kaal wordt. 

 

Wat kun je doen tegen haaruitval?

Als je merkt dat je haar echt dunner begint te worden en je er nog niet aan toe bent om kaal door het leven te moeten gaan, dan zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen. Allereerst kun je een lange periode eens op je gezondheid letten. Een slechte geznodheid kan er namelijk ook voor ozrgen dat je haar uitvalt en het dunner aanvoelt. Mocht je al erg gezond leven en ervan overtuigd zijn dat nog gezonder leven niet gaat helpen, dan kan je kijken of een haartransplantatie fue iets voor jou is. Na enkele ingrepen heb je weer een volle bos haar op het hoofd en ben je van alle inhammen af. 

Wat zijn de oorzaken van haaruitval?

Om even antwoord te geven op de titel, er kunnen verschillende oorzaken zijn voor haaruitval. Een van de meest voorkomende redenen is toch wel het ouder worden. Een vrij groot gedeelte van de mannen heeft het in de genen zitten om kaal te worden vanaf een bepaalde leeftijd. Een andere reden van het verlies van haren kan zijn dat je te maken hebt met veel stress. In die situatie verdien je in een korte tijd veel haar, maar is het niet blijvend. Naast dat haaruitval door stress kan komen, kan het ook zijn dat je ziek bent of verkeerd reageert op medicijnen. De haaruitval oorzaken lopen zoals je leest erg uiteen en naast deze benoemde mogelijke redenen, zijn er nog veel meer oorzaken die tot haarverlies kunnen leiden. 

Categorie├źn: Blog

0 reacties

Geef een reactie